Vsa leta smo delali z ramo ob rami

Svoj delovni staž si preživel med nami – vsa leta smo delali z ramo ob rami! Smo skupaj garali, smo skupaj ga pili, preklinjali skupaj, se vkup veselili.
Na žalost pa zdaj je prišel tisti dan, ko iz kolektiva boš ti odšel stran. Vsi vemo, da si upokojitve želiš in da že odštevati dneve hitiš.
Za svoje kolege si dober bil vzgled, saj si z dobro voljo ves čas bil prežet. In z delovnim svojim elanom si znal spodbujati mlajše, zagona jim dal.
Nikoli ni zmanjkalo ti energije, in delo, ki bi ga opravili trije, ti sam si z levico igraje opravil takoj, ko si komaj ga dobro zastavil.
Morda na Primorsko boš kmalu zavil in s kapljico rujno kak sod boš nalil. Če si boš želel, da bi skupaj ga pili, nikar ne skopari preveč s povabili!
Želimo, da bolj bi za zdravje skrbel, da manj cigaretnih bi škatlic načel, saj zakon tedaj šele res bo cvetel, če manj boš po dimu tobačnem smrdel.
Še zadnjič se skupaj s teboj veselimo, za srečo in zdravje pesti ti držimo. Veseli, ponosni smo, ker te poznamo, saj vsi, ki smo s tabo, te radi imamo!